KABAN - MANTO - PELERİN - CEKET DİKME ETKİNLİĞİ

Merhaba
Hiç aklımın ucundan geçmezken kendimi kızkardeşim Zeynep Sude 'ye manto dikerken bulmamın sebebi facebook grubumun başlattığı etkinlik oldu.Daha önce denememiştim.Grubumuzda etkinliğe katılıp da onu mu diksem? bunu mu diksem? diye yaptıkları paylaşımlar beni müthiş heveslendirdi.
Daha önce gördüğüm ama aklıma dikilicek bişey gelmediği için transit geçtiğim parça kaşeler gözümün önüne geldi.Gözümün önüne somom kaşeler gelsede, kardeşime sormuş bulundum ve lacivertte karar kıldık.
 
Burda dergisi 2012 Aralık sayısı 156 no'lu modeli çalıştım. Model de sadece yakayı çıkartıp sıfır yaka bir manto diktim.

Tabii ben paylaşımda bulunmaya yeni başladığım için mantoyu her aşamada resmetmeye çalışsam da sonradan baktım ki bir hayli eksik olmuş.
 
Kendime Not: Çiz, resmini çek, kes, resmini çek, teğelle, resmini çek, dik, resmini çek, ütüle, resmini çek,..........  :P
Kızkardeşimin ölçülerini onun gömleğinden aldım. Aslında resimdeki tek ölçüyü alıp onu kalıpla karşılaştırıp öyle karar verdim.
 Benim bir puf noktam da şu:
Kalıbı yerleştirip biçtiğim parçaları tersinden kalıbı ters yerleştirip tekrar işaretiyorum.
Böylece teğel almaya gerek kalmıyor.
 

 


 


 Bundan sonra telaları yapıştırıp öncelikle pensler, omuzlar ve yanları diktim.
 
Son olarak pervazları telaladım.
 

Bundan sonraki cepler ve astarlama kısmında resim çekmek hiç aklıma gelmedi. Demek ki çekmeyince olmuyormuş. 
Ama ziyanı yok. Bende bu boş vakit ve dikiş aşkı varken başka bir çalışmayla dikiş severlere yardımcı olmaya devam edeceğim inşallah.


5 yorum:

Nuray dedi ki...

Şahane olmuş,ellerinize sağlık :) sevgiler...

BiçDikGiy dedi ki...

Teşekkür ederim.

Siyahdantel dedi ki...

Blogunuz hayırlı olsun!... kaban çok güzel olmuş yalnız ben acemi olduğum için şu püf noktanızı tam olarak anlayamadım... :)

BiçDikGiy dedi ki...

Teşekkür ederim. Püf Nokta dediğim normalde dikiş kurslarında bol teğel alarak yaptığımız işlemi ben kalıbı biçip, bir de tersinden tekrar sabunla çizerek yapıyorum. Umarım işinize yarar. Böyle dikişi kelimelere dökmek de baya zormuş. :)

hobimanik dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim ne kadar itinalı çalışmışsınız kıskandım doğrusu püf noktasına bayıldım... sevgiler:))

Yorum Gönder


up